De tweede stap: voeding onder de loep
Vanuit de dierenarts kreeg ik advies over voeding. Vaak verkopen dierenartsen zelf ook voer van specifieke merken waarmee zij samenwerken. Begrijp me niet verkeerd: dierenartsen willen het beste voor jouw kat, maar vaak ontbreekt het hen aan diepgaande kennis over voeding.
Het volgende probleem: Iggy is geen binnenkat
Als je hem ergens ongelukkig mee maakt, is het door hem binnen te houden. Dat maakt het wel een uitdaging, want ik weet niet precies wat hij allemaal consumeert wanneer hij aan de wandel is.
Natuurlijk neemt hij af en toe iets van zijn vangst mee, zoals muisjes, ratjes of vogeltjes. Dit is qua voeding eigenlijk niet verkeerd; ze bevatten goede eiwitten, mineralen en vocht. Maar vaak weet ik niet wat hij nog meer eet. Hij heeft namelijk de gewoonte om zomaar huizen binnen te wandelen als de deur openstaat. Krijgt hij daar misschien ook een hapje?
Kieskeurige eter
Daar komt nog bij dat Iggy behoorlijk kieskeurig is. Hij lust geen natvoer en vers vlees vindt hij eigenlijk ook niks. Brokjes daarentegen… die vindt hij heerlijk, vooral die van ons hondje Flip!
Op dit moment krijgt hij voer met probiotica. Dit lijkt zichtbaar effect te hebben: zijn achterkant blijft schoon, en hij voelt zich beter. Hoe ik dat merk? Hij is actiever, komt qua gewicht aan en zit duidelijk beter in zijn vel.
Maar of dit nu dé juiste voeding voor hem is, weet ik nog niet zeker. Wat ik wel weet, is dat het een stuk beter gaat.